Imitaties

Er zijn veel imitaties van deze populaire hoofdtelefoons in omloop. Imitaties hebben een mindere audiokwaliteit dan de originele en zijn minder goed in elkaar gezet. Ze zullen dus sneller kapot gaan.

 

Mythen en fabels

Over de imitaties van de Beats By Dr Dre hoofdtelefoons doen zich veel mythen en fabels de ronde. Fakes zijn vaak moeilijk te herkennen omdat de koptelefoons erg goed nagemaakt worden. Tenminste, het uiterlijk. Aan de geluidskwaliteit kun je vaak duidelijk horen of ze echt zijn of niet. Daarvoor moet je natuurlijk wel kunnen vergelijken.

fake en echte beats

De meeste mensen analyseren de verpakking van de Beats om te bepalen of een model echt is of niet. Wat hierbij zeer belangrijk is om te weten is dat de verpakkingen van Beats By Dr Dre in de jaren een aantal keer gewijzigd zijn.

Een populair argument is dat bij imitaties het gezicht van Dr Dre veel donkerder is geprint (zoals rechts). Ondanks dat dat vaak waar is is het goed om te weten dat de eerdere versies van de verpakkingen wel degelijk deze donkerdere foto hadden.

Wil je 100% zeker weten dat je geent fake beats by dre’s koopt? Simpel! Zorg er voor dat je ze bij een een officiële distributeur koopt.

Lees meer over het herkennen van replica’s

Marktplaats

90% van alle Beats die op Marktplaats verkocht worden zijn nep! Bij veel adverteerders is dit ook gemakkelijk te zien:

 • Zijn ze nieuw? = nep. Officiële distributeurs verkopen geen Beats By Dre via marktplaats.
 • Bied de verkoper meerdere kleuren? = nep. Zelfde reden als hierboven.
 • Is de prijs te mooi om waar te zijn? = nep. Als de prijs te mooi is om waar te zijn is dat vaak ook zo.
Mocht je toch tweedehands Beats By Dre willen kopen via Marktplaats let dan op de volgende dingen:
 • Zorg dat de verkoper een bon heeft zodat deze kan bewijzen dat ze echt zijn.
 • Check het serienummer.
 • Haal ze persoonlijk op zodat je de hoofdtelefoon (en de koper) kan inspecteren. Kopers die onder geen beding willen spreken zijn vaak louche figuren.

 

 

 

 

Comments

 • Mooie website!

  MichelJuly 19, 2012
 • Lovely site.. alleen jammer dat ik geen reactie kreeg op mijn vorige mail.

  Neil FranssenJanuary 16, 2013
  • Beste Neil,

   Wij krijgen zeer veel emails binnen met vragen en hebben niet altijd tijd om deze zorgvuldig te beantwoorden of soms zien we ze over het hoofd. Mocht je nog met een vraag zitten deze gaarne nogmaals opsturen.

   adminJanuary 17, 2013

Leave a Reply