Over Beats Electronics

Beats Electronics is de naam van het bedrijf dat de Beats koptelefoon op de markt heeft gebracht in samenwerking met het bedrijf Monster worden de koptelefoons geproduceerd en verkocht.

Bekijk deze video waar mede oprichter van Beats By Dre en business partner van Dr. Dre waarin hij verteld over Beats Electronic.

Het bedrijf is opgericht in 2006 en debuteerde met zijn eerste product, de Beats koptelefoon in 2009. Het bedrijf Monster heeft de exclusieve rechten

Logo van Beats By Dre en Monster

gekregen om 5 jaar langs de Beats koptelefoons te produceren. Terwijl Monster zich richt op de productie van de producten richten Dr. Dre en zijn companen zich op de promotie van de nieuwe headphones. Voor de promotie werd veel gebruik gemaakt van endoresments van populaire muzikanten uit het netwerk van Dr. Dre, zo kon de doelgroep die bestaat uit een jonge demografie goed bereikt worden.

In de augustus 2011 heeft HTC, de fabrikant van mobiele telefoons een aanteel van 51% aangekocht in het Beats concern voor 300.000.000 dollar. Ondanks de acquisitie door HTC fungeert Beats nog steeds als een autonoom bedrijf.

In januari 2012 werd bekend dat het contract tusen Beats en Monster niet verlegd werd en dat hun partnerschap eind 2012 zal eindigen. Monster is beginnen om een eigen lijn met koptelefoons in de markt te zetten gericht op vrouwen en zakelijke professionals.

In maart 2012 is bekend gemaakt dat Beats de online muziekdienst MOG gaat overnemen. Beats heeft gekozen om MOG over te nemen vanwege de hoge kwaliteit audio streams die dit bedrijf aanbied. Dit past goed hij het credo van beats wat luidt: ”a truly end-to-end- music experience”.

Meest recentelijk heeft Beats Electronics een deel van de aandelen van HTC teruggekocht waardoor ze zelf weer een meerderheidsbelang in het bedrijf hebben. Lees meer Hier.